Rossz ötletek az internetről.
Te NE csináld!

Ne hajszárítózd az iPhone-t!

Sokan próbálkoznak hajszárítóval kiszárítani az iPhone-t, de ez nagyon rossz ötlet! A túlzott hő eleve nem egészséges a telefonban lévő alkatrészeknek, de ha víz is van benne, az a hő hatására párologni kezd, és olyan helyekre is bejut a vízpára, ahol jelenleg még szárazság van.

Semmiképpen se csináld, mert csak nagyobb lesz a baj!

A rizs étel, és nem iPhone szárító

A száraz rizs valóban jó nedvszívó képességű. De! Csak akkor, ha közvetlenül érintkezik a nedvességgel, és mivel a készülék zárt, így a belsejéből nem tudja kiszívni a nedvességet.
Sőt, mivel a rizsben különféle ásványi anyagok találhatók, azok a víz hatására kioldódnak, és lerakód(hat)nak az alkatrészeken. Ezek pedig további károkat okozhatnak.
A rizsszemek ráadásul akár össze is karcolhatják a készüléket!

A napon szárítás többet árt, mint használ

A nap mindent megszárít, akkor az iPhone-on is segít - gondolják sokan. De a hajszárítózáshoz hasonlóan így is csak elpárolog a víz, mégtöbb helyre bejutva, így mégtöbb kárt okozva. És könnyedén felmelegedhet az iPhone annyira, hogy akár fel is robbanhat az akkuja.
Ugyanígy rossz ötlet télen a radiátorral próbálkozni.

Ne tedd ki a napra az iPhone-odat!

Ne próbáld meg feltölteni!

Mindenki türelmetlen, és kíváncsi. Jajj, vajon túlélte? Működik? Hm. Nem kapcsol be. Szuper, dugjuk töltőre, hátha csak lemerítette az akksit a víz (zárlat). Bármennyire is nyilvánvaló, hogy ez rossz ötlet, mégis nagyon sokan megcsinálják.

Te ne csináld! Az elektromos készülékeknek ellensége a víz, hiszen zárlatot okoz. Ha töltőre dugod, sokkal több áramkör kerül feszültség alá, így több helyen keletkezhet zárlat.

Ne mosd le!

Előfordul, hogy a sárba vagy WC-be esik a telefon. Az ember ilyenkor önkéntelenül meg akarja tisztítani, de ne tedd. Hozd úgy, ahogy van.

Ne akard tisztogatni a telefonodat. Épp elég nagy a baj, csak hozd be hozzánk minél gyorsabban, ne töltsd az idődet mással.

Jó ötletek tőlünk.
Csináld ezeket!

Azonnal kapcsold ki, vagy ne kapcsold be!

Ugyan az akkumulátort nem tudod kivenni az iPhone-ból csak speciális csavarhúzókkal és a készülék szétbontásával, de meg tudod tenni, hogy kikapcsolod. Ne csak a bekapcsoló gombot röviden nyomva a képernyőt kapcsold ki, hanem hosszan nyomva a teljes telefont.
És ne próbálgasd időközönként, hogy vajon bekapcsol-e.

Hozd be a szervizünkbe az iPhone-odat, ahol szakszerűen szétszedjük, kiszárítjuk és ultrahangos technológiával megtisztítjuk.

Ha tokban van, vedd ki belőle!

A tokok kitűnően alkalmasak arra, hogy megtartsák a vizet. A tokban rekedt víz párája gyönyörűen be tud jutni a telefonba, mégtöbb kárt okozva.

Miután kikapcsoltad a telefont, a második dolgod az legyen, hogy kiveszed a tokból. A harmadik dolgodat pedig már tudod, irány a MasterMind!

Amint tudod, hozd be szervizünkbe!

Ez a legfontosabb tanács. Ne próbálkozz otthon megoldani a dolgot, mert csak nagyobb lehet a baj. Az idő az ellenséged, mert minél tovább áll a víz a telefonban, annál több dolog mehet tönkre benne, és annál kisebb az esélye annak, hogy újra működni fog.
Míg egy betört kijelző vagy akkumulátor hiba esetén bármennyi időd van a szervizig eljutni, addig egy beázott iPhone-nál minden perc számít.

Amint lehetőséged van rá, hozd el hozzánk!

Hívj minket!

Térkép

Hogyan javítjuk meg a beázott iPhone-odat?

Hogyan javítjuk meg a beázott iPhone-odat?

A víz az elektronikai készülékeknél alapvetően két problémát okoz. Az elektromos áramnak sajátossága, hogy mindig a legkisebb ellenállás felé halad. A víz nagyon jó elektromos vezető, kisebb ellenállással, mint a legtöbb elektronikai alkatrész. Ezért az elektromos feszültség arra törekszik, hogy a nedvességen keresztül haladjon. Így viszont el tud jutni olyan helyre is elektromos feszültség, ahová egyéb körülmények között nem kellene neki. Ha ilyen módon zárlat keletkezik, az végzetes lehet, és csak az alkatrészek cseréjével lehetséges a javítás. Sok esetben viszont ilyen speciális alkatrészeket, amik egy iPhone alaplapján találhatók, nem lehet utólag cserélni. Ezért fontos, hogy mielőbb áramtalanítva legyen a készülék, és minél kevesebb áramkörben legyen áram, vagyis ki kell kapcsolni és nem szabad töltőre dugni az iPhone-t.

A másik probléma a beázással a felület eloxidálódása. A fém vezetőket ahol víz éri, ott a fém egyszerűen elkezd oxidálódni (rozsdásodni). Ha zárlat nem is keletkezett, később ez akkor is tönkre teheti az iPhone-t, ugyanis az oxid réteg nem vezeti az áramot, így az eloxidálódott csatlakozókon nem tud keresztülfolyni az elektromos feszültség, így bizonyos részegységek egyszerűen fogalmazva nem kapnak áramot.

Szervizünkben az iPhone teljes szétszerelését követően az elektromos paneleket ún. ultrahangos fürdőbe helyezzük, ahol nagyon magas frekvencián rezegtetett speciális tisztítófolyadék segítségével leoldjuk az áramkörről ezt a kezdetleges oxid réteget, teljesen megtisztítva azt. Így érhető el a legnagyobb biztonsággal, hogy az iPhone nem csak rövid ideig, hanem hosszútávon is újra megbízhatóan lesz használható.

Elakadtál? Segítünk!

Tipp
Hívj bennünket!
+36 (42) 785 001, +36 (20) 2600 520
Vagy írj e-mailt!
szerviz@mastermind.hu

Nem bízol bennünk? Oké, olvasd el, mit mondtak rólunk az ügyfeleink. 

 • " Gyors, megbízható, kiváló szerviz! Nem kérdés, hogy a legjobb Nyíregyházán! :) "

  Balázs István
  (2021. június 03., csütörtök)

 • "Aznapra vállalták amikor bevittem és kész is lett. Gyorsak!"

  Sóvári Mária
  (2019. április 30., kedd)

 • "Maximálisan elégedett voltam a szolgáltatással. Az eszköz azóta is jól működik."

  Kazai Andrea
  (2018. december 11., kedd)

 • "A számítógépemet vittem javításra és teljes mértékben elégedett vagyok!"

  Tóthné Anita
  (2019. február 20., szerda)

 • "Teljesen elégedett vagyok."

  Szűcs Tímea
  (2017. december 13., szerda)

 • Balázs István
 • Sóvári Mária
 • Kazai Andrea
 • Tóthné Anita
 • Szűcs Tímea

Nem győztek meg? Oké. Miért válassz mégis minket?

Garantáltan elégedett leszel

A legtöbb pozitív ügyfélértékeléssel rendelkező nyíregyházi cég vagyunk a szakmában. A Facebookon 100-nál is több 5 csillagos értékeléssel rendelkezünk, a weboldalunkon pedig kb. 600 pozitív visszajelzést olvashatsz rólunk.

Szakértelem és tanácsadás

Munkatársaink képzett szakemberek, így az iPhone-oddal kapcsolatos bármilyen kérdésedre könnyedén választ kaphatsz tőlünk. Ha elakadtál valamiben, csak szólj, és segítünk Neked.

Nyitva tartás

A szokatlanul hosszú nyitva tartási időnkben biztosan Te is megtalálod a Neked megfelelő időpontot.
Hétfő-Péntek: 800 - 1800, Szombat: 800 - 1300

Szakmai tapasztalat

A MasterMind az elmúlt években többszáz iPhone-t javított meg, így biztos lehetsz abban, hogy jó kezekben lesz az iPhone-od.

Ingyenes parkolás

A MasterMind két saját parkolóval rendelkezik (összesen 6 parkolóhely), ahol ingyenesen parkolhatsz. Így kényelmes, és olcsó.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Az iPhone beázás javítási költségét nem csak készpénzzel, hanem bankkártyával is kifizetheted.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a beázott iPhone javítása?

Amennyiben alkatrész csere nem szükséges, úgy 5.990 Ft a javítás. A bevizsgálás során fény derül rá, hogy a tisztításon/szárításon túl szükséges-e egyéb alkatrészt cserélni. Ha igen, akkor annak többletkötlségéről telefonon egyeztetünk Veled.

Otthon ki tudom szárítani magamnak?

Nem javasoljuk. Egyrészt valószínűleg nincs meg hozzá a megfelelő szakmai felkészültséged, sem ultrahangos tisztító berendezésed, másrészt az iPhone-ok speciális csavarokkal vannak összeszerelve, amikhez a legtöbb háztartásban nincsenek megfelelő csavarhúzók. Mire beszerzed az alkatrészt, már rég felesleges próbálkozni is.

Még garanciás az iPhone-om, akkor ingyen van a javítás, ugye?

Nem. Természetesen egyetlen gyártó sem vállal garanciát külső behatás okozta hibák javítására. Az Apple még a cseppállónak nevezett iPhone 7 leírásában is fenntartja magának a jogot arra, hogy ha víz okozta meghibásodás áll be a telefonnál, arra nem vonatkozik a garancia.

Mennyi időt vesz igénybe a javítás?

Ez változó, függ a készülék típusától és a beázás mértékétől. Tipikusan 1-2 nap, ha ennyi idő alatt nem sikerül életet lehelni az iPhone-odba, később se fog.

Mennyi garancia van a javításra?

Alapvetően minden iPhone javításra 6 hónap garanciát vállalunk, de ez alól kivételt képez a beázott iPhone javítása. Ennek az az oka, hogy a vízzel érintkező felületeken olyan apró korróziós folyamat indulhat be, amit egyrészt előre nem lehet látni, másrészt nem nagyon lehet megakadályozni. Így hiába fog működni az iPhone a javítás után, előfordulhat, hogy néhány hónap után tönkre fog menni. Ezzel együtt tudunk olyan iPhone-t, ami kétszer is volt vízben és két évvel később még mindig hibátlanul működött.
Sajnos a beázott telefon javítására semmilyen módon nem tudunk garanciát vállalni.

Szükséges a jelkódomat megadnom? Ha lehet, nem szeretném.

Feltétlenül igen. A beázott iPhone javítását követően alapos tesztelésnek vetjük alá az iPhone-odat, ehhez viszont szükségünk van a jelkódodra.
Ígérjük, hogy nem élünk vissza az adataiddal, de tesztelés nélkül nem tudjuk ellenőrizni, hogy minden funkció működik-e az iPhone-odon.

Cseréltek is valamit az iPhone-ban, vagy csak kiszárítjátok?

Nem feltétlenül szükséges bármit is cserélni az iPhone-on beázás esetén. Ez a beázás mértékétől függ, és attól, hogy mi sérült és mi nem.
Gyakori eset viszont, hogy az akkumulátort cserélni kell, de lehet gond a kamerával, kijelzővel és bármi egyébbel is.
Erről pontosat csak a szétszedést követően tudunk mondani.

Ha beázott az iPhone-om, törlődtek az adatok az iPhone-omról?

Nem. Ha sikerül életre kelteni az iPhone-odat, akkor minden beállítása ugyanúgy marad, ahogyan volt. Névjegyzék, naptárak, fotók, üzenetek, hívásnapló, alkalmazások, stb.

A javítás után gyorsan merül vagy nem tölt a telefonom. Mit tegyek?

Hiába szárítjuk ki az iPhone-t, és hiába működik, előfordulhat, hogy bizonyos alkatrészek tönkremennek. Gyakran előfordul, hogy az akkumulátort cserélni kell. Ha teljesen rossz, akkor természetesen a javításkor jelezzük Neked és cseréljük, de az csak aktív használat során derül ki, ha gyorsabban merül, mint megszokott.
Ekkor sajnos további javításra van szükség, és ki kell cserélni az iPhone-od akkumulátorát, ami többletköltséggel jár.